Security in Mobiliteit

Aan mobiele devices op de werkvloer is niet meer te ontkomen. Deze trend brengt wel risico’s met zich mee. Doordat er geen sprake meer is van ‘binnen’ en ‘buiten’ bevinden uw gevoelige bedrijfsgegevens zich ook buiten de grenzen van het netwerk. Mobile malware kan via het mobiele apparaat uw bedrijfsnetwerk besmetten

Security succesfactor

Security is in de visie van Motiv de belangrijkste succesfactor voor de invoering van ‘enterprise mobiliteit’. Hierbij moet worden gezocht naar de optimale balans tussen vrijheid (voor de gebruiker) en control (door de IT-afdeling).

Beveiligingsbeleid rondom mobility

De eerste stap om te komen tot een ‘veilige mobiliteit’ is het opstellen van een beveiligingsbeleid rondom mobility. Dit beleid reflecteert de gewenste balans tussen controle en vrijheid door antwoord te geven op de vraag hoe we vertrouwde gebruikers een veilige toegang verlenen tot het bedrijfsnetwerk, de applicaties en informatie ongeacht hun locatie en het gebruikte device.

Technische oplossingen

De volgende stap is het selecteren van de juiste technische oplossingen. Hierbij is het van belang dat de geselecteerde oplossingen de ‘use cases’ ondersteunen, samen als één geheel functioneren en integreren met elkaar en de rest van de ICT-infrastructuur. De experts van Motiv zijn u graag van dienst om dit te realiseren.

Meer informatie

In een wereld waar informatiebeveiliging steeds belangrijker wordt, biedt Motiv de oplossing. Wilt u meer weten over onze aanpak van Security in Mobiliteit? Neem dan contact op met onze experts via 030-68 77 007.

belang_ictsecurity

Neem contact op met

Bart-Verhaar-5-(534x800)

Bart Verhaar

Product Manager

E-mail security | Netwerkbeveiliging | Gebruikersbeveiliging

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail