Cloud security – formuleer een weloverwogen strategie

Met cloud security zorgt u voor een goede beveiliging van uw gegevens in de cloud. Kies weloverwogen de te volgen strategie.

Cloud security en het belang daarvan

 
De cloud is voor veel bedrijven een uitkomst op het gebied van dataopslag en databeheer. Maar er moet niet vergeten worden dat dit ook nieuwe beveiligingsrisico’s introduceert. Door de juiste strategie te bepalen, kunt u als organisatie op een gecontroleerde manier naar de cloud overgaan. Toch kan het uitstippelen van zo’n strategie best lastig zijn. Zeker als data niet zijn geclassificeerd en er voor opslag en beheer van die data gebruik wordt gemaakt van de technologie van derden.
 

De risico’s van cloud computing

Met cloud computing worden diverse risico’s geïntroduceerd die de beveiliging van gevoelige gegevens in gevaar brengen. Stel dat werknemers zakelijke bestanden opslaan in Dropbox of Google Drive, dan vallen deze documenten niet meer binnen het beveiligingsdomein van de werkgever. Het wordt nog erger als bestanden die volgens wet- en regelgeving alleen in Europa mogen worden opgeslagen, terechtkomen op een Amerikaanse server. Dan kunt u als werkgever ook nog eens te maken krijgen met  problemen op het gebied van compliance.
 

Cloud security: bereid u voor

Als u over wilt gaan op de cloud dan doet u er goed aan dit heel goed voor te bereiden. Om te voorkomen dat u de controle in de cloud verliest, moet er eerst een gedegen cloud-strategie worden opgesteld. Een belangrijke eerste stap is om aan de hand van dataclassificaties te bepalen welke data waar mogen staan. En wellicht belangrijker nog: welk type informatie beslist níet in de cloud mag staan.
 

Cloud security via mSafe van Motiv

mSafe is de zakelijke oplossing van Motiv voor het veilig digitaal uitwisselen van allerhande vertrouwelijke bestanden. Met Motiv mSafe zijn bestanden tot 10Gb veilig te delen met geautoriseerde gebruikers. Sterke authenticatie en de versleuteling van zowel de opslag als het transport van digitale bestanden is altijd van toepassing.
 

Meer weten?

Behoefte aan meer informatie over cloud security en onze oplossing middels mSafe? Neem dan contact op met Simon van den Bos, Product Manager. E-mail: simon.vandenbos@motiv.nl, telefoon: +31 (0)30 68 77 007.
 

Neem contact op met

Bart-Verhaar-5-(534x800)

Bart Verhaar

Product Manager

E-mail security | Netwerkbeveiliging | Gebruikersbeveiliging

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail