Cybersecurity – zorg voor digitale veiligheid

Cybersecurity betekent het vrij zijn en blijven van schade door verstoring of uitval van ICT. Motiv biedt u de gewenste digitale veiligheid.

Cybersecurity: beveilig gevoelige informatie

 
Cybersecurity is eenvoudig gezegd het beveiligen van computers en data (zowel in transport als in opslag). Deze beveiliging richt zich op het voorkomen van gevaar of schade die veroorzaakt wordt door verstoring of uitval van ICT. Daarnaast richt cybersecurity zich op het voorkomen van (en het snel en adequaat reageren op) digitale aanvallen.
 

Duidelijk zicht op cybersecurity

Toch kunnen lang niet alle risico’s voorkomen worden. Hackers vinden dagelijks weer nieuwe technieken of zwakke plekken om door de beveiliging heen te breken en daarnaast worden hoge bevoegdheidsniveaus op systemen en netwerken misbruikt. Dankzij de dienst Security Monitoring van Motiv krijgt u duidelijker zicht op de mogelijke risico’s rondom cybersecurity, compliance en fraude. De logdata van servers, applicaties, databases en security-oplossingen (zoals firewalls en intrusion detection systemen) worden met een lokaal geplaatste connector verzameld en gefilterd. Verdachte situaties worden getoond op dashboards voor cybersecurity, malware en fraude. Bij meldingen die rood of oranje kleuren gaat een security-specialist van Motiv aan de slag om de impact van het incident te beperken of te voorkomen.
 

Cybersecurity: een serieuze aangelegenheid

In Nederland wordt cybersecurity zeer serieus genomen. Zo is het Nationaal Cyber Security Centrum opgericht en is er ook een Cyber Security Raad. Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten in de media over geslaagde digitale aanvallen en uitgelekte databases. Wilt u de (digitale) veiligheid van uw bedrijf verbeteren? Maak dan gebruik van krachtige beheers- en controletools van Motiv. Zo richt Motiv Security Monitoring zich op het slim opslaan en automatisch analyseren van grote hoeveelheden loggegevens. Op die manier kunnen gebeurtenissen snel met elkaar in verband worden gebracht. 
 

Aanvullende informatie over cybersecurity

Wilt u weten hoe uw bedrijf moet omgaan met cybersecurity? Neem dan voor meer informatie contact op met Gerard Klop, Product Manager. E-mail: gerard.klop@motiv.nl, telefoon: +31 (0)30 68 77 007.
 

Neem contact op met

Simon-van-den-Bos-NEW

Simon van den Bos

Product Manager

Web security | Anti-DDoS | Application Delivery Control

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail