Data security – het belang van goede bescherming

Met data security zorgt u dat verzamelde data op een juiste wijze wordt opgeslagen en alleen de juiste personen hier toegang tot hebben.

Data security: het belang van goed beschermde data

 
Het beschermen van data staat de laatste jaren enorm in de belangstelling. Er worden steeds meer (persoons)gegevens verzameld die weer via (mobiele) applicaties worden gebruikt. Het is dan zeer belangrijk dat de data die wordt verzameld en gebruikt op een juiste wijze is opgeslagen. Verder dienen ook alleen maar geautoriseerde personen hier toegang toe te krijgen. Door het toepassen van data security weet u zeker dat uw data goed beschermd zijn.
 

Encryptie bij data security

Om data veilig op te slaan wordt vaak encryptie gehanteerd. Dit is het coderen en decoderen van gegevens, zodat buitenstaanders deze informatie niet kunnen gebruiken. Als bijvoorbeeld persoonsgegevens worden opgeslagen, worden deze gegevens met een unieke sleutel vergrendeld. Alleen door gebruik te maken van het gebruikerswachtwoord kan deze informatie vervolgens ontsloten worden. Bedenk wel dat dit niet de meest krachtige manier van data security is. Overigens wordt gegevensencryptie niet alleen gebruikt bij wachtwoorden, maar ook op bijvoorbeeld alle gegevens in een bestand of zelfs op alle gegevens in opslagmedia (zoals harde schijven, SSD’s, USB-sticks, NAS, etc.). 
 

Cloud-toepassingen voor data security

Op het gebied van bescherming biedt Motiv de cloud-toepassingen van Websense aan. Dit is een wereldwijd cloud-netwerk inclusief datacenter-capaciteit in Nederland dat een zeer hoge beschikbaarheid van 99,999% biedt. Met behulp van deze cloud-dienst wordt bescherming bij e-mail en websurfen geboden voor vaste werkplekken, flexwerkplekken en mobiele apparaten. Zo voeren we één security policy door voor gebruikers op kantoor, thuis of onderweg.
 

Data security voor uw bedrijf

Wilt u meer informatie over data security en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Remon Verkerk, Product Manager. E-mail: remon.verkerk@motiv.nl, telefoon: +31 (0)30 68 77 007.
 

Neem contact op met

Simon-van-den-Bos-NEW

Simon van den Bos

Product Manager

Web security | Anti-DDoS | Application Delivery Control

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail