IT-security – beschermen van de IT-infrastructuur

Bij IT-security staat het beschermen van de IT-infrastructuur tegen ongewenste toegang centraal. Schakel Motiv in voor optimale beveiliging.

IT-security: voorkom ongewenste toegang

IT-security beschermt de IT-infrastructuur van uw bedrijf tegen ongewenste toegang. Het is gericht op de bescherming van belangrijke elektronische gegevens van groepen en gebruikers. Zowel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en de integriteit van gegevens staan daarbij centraal.

Veiliger werken dankzij IT-security

Binnen grote organisaties is IT vaak allesomvattend. U moet dan denken aan laptops en desktop computers, servers, routers en switches die een computernetwerk vormen. Daarnaast zijn ook faxapparaten, (mobiele) telefoons en andere elektronische apparaten binnen een groot bedrijf onderdeel van de IT. We vertrouwen meer en meer op computersystemen om te werken en te communiceren en hierdoor zijn computernetwerken een belangrijk onderdeel geworden van IT-security. Zeker als deze netwerken verbinding maken met het internet. Door gebruik te maken van IT-security heeft u controle over wie welke elektronische informatie kan benaderen.

Vind de juiste balans in IT-security

IT-security is vaak een kwestie van balanceren tussen de eisen van gebruikers en de noodzaak voor het vertrouwelijk houden van informatie. Stel dat u uw medewerkers vanuit hun huis toegang biedt tot het netwerk, dan kan dat de productiviteit vergroten maar zorgt het tegelijkertijd ook voor een grotere blootstelling van het netwerk aan gevaren van buitenaf. Het is daarom zeer belangrijk om hier vooraf goed over na te denken en maatregelen te nemen op het gebied van IT-security.

IT-security en Motiv

Kunt u extra hulp en advies gebruiken op het gebied van IT-security binnen uw bedrijf? Neem dan voor meer informatie contact op met Gerard Klop, Product Manager. E-mail: gerard.klop@motiv.nl, telefoon: +31 (0)30 68 77 007.
 

Neem contact op met

Gerard-Klop

Gerard Klop

Product Manager

Cyberdreigingen | Security Management

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail