Mobile security – het beveiligen van mobiele devices

Mobile security gaat over het belang van het beveiligen van mobiele devices. Lees meer over wat volgens Motiv de beste aanpak is.

Mobile security: veilig omgaan met mobiele devices

 
Medewerkers werken steeds vaker mobiel; met name als zij onderweg of op locatie zijn. Van belang voor hen is dat zij met elk willekeurig device, vanaf elke willekeurige locatie met iedere willekeurige applicatie kunnen werken. Ook komt het steeds vaker voor dat werknemers hun eigen privéapparatuur zoals tablets en smartphones mee naar kantoor nemen. Voor IT-afdelingen veelal een lastige situatie als deze devices ook moeten worden ondersteund binnen het IT-beleid.
 

Het gevaar bij gebruik van eigen devices

Er kleven verschillende risico’s aan het mobiele gebruik van IT. Allereerst kunnen gegevens die lokaal op het mobiele device worden opgeslagen, verloren raken. Daarnaast vormen dit soort devices ook een interessant en aantrekkelijk nieuw doelwit voor wormen, virussen en andere dreigingen van buitenaf. Als malware zich eenmaal op een mobiel apparaat gevestigd heeft, kan het zich door contact met het bedrijfsnetwerk weer verder verspreiden. Iets wat natuurlijk altijd voorkomen moet worden.
 

Mobile security: zoek de optimale balans

Mobile security zal altijd een onderdeel zijn van de totale informatiebeveiliging binnen een bedrijf. Puur en alleen vertrouwen op Mobile Device Management (MDM) is niet genoeg, aangezien dat niet voor alle mogelijke scenario’s de beste oplossing is. Een optimale balans op het gebied van IT-security kan alleen worden gerealiseerd als in de beveiligingsstrategie behalve de mobiele devices ook de mobiele data en de mobiele applicaties worden meegenomen. 
 
Een complete oplossing richt zich op zowel de gebruiker als het device en de locatie en dient naast MDM nog andere zaken te omvatten. Denk daarbij aan bewustwordingstrainingen, authenticatie van de gebruiker, autorisatie, end-point security en een veilige internetverbinding. 
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over mobile security en hoe dat binnen uw organisatie het beste in te richten is? Neem dan contact op met Bart Verhaar, Product Manager. E-mail: bart.verhaar@motiv.nl, telefoon: +31 (0)30 68 77 007.
 

Neem contact op met

Bart-Verhaar-5-(534x800)

Bart Verhaar

Product Manager

E-mail security | Netwerkbeveiliging | Gebruikersbeveiliging

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail