Network security – beveilig uw netwerk optimaal

Network security omvat alle activiteiten die ingezet worden om uw netwerk optimaal te beveiligen. Laat Motiv u adviseren.

Network security: beveilig uw netwerk

Effectieve network security richt zich op uiteenlopende dreigingen en zorgt ervoor dat deze zich niet binnen uw netwerk verspreiden. De meeste dreigingen komen tegenwoordig via het internet binnen. Denk daarbij aan onder andere virussen, wormen, Trojaanse paarden, spy- en adware, aanvallen van hackers, data-onderschepping en identiteitsfraude.

Het belang van network security

Standaard netwerkbeveiliging is voor veel bedrijven vaak niet voldoende om zich op de juiste manier tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Met name kleinere en middelgrote bedrijven beschikken vaak niet over de mogelijkheden op het gebied van IT die grotere bedrijven wel hebben. Toch is network security een heel belangrijk onderdeel binnen een gedegen veiligheidsbeleid op het gebied van IT.

Hoe werkt network security precies?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er niet één oplossing is die u beschermt tegen alle mogelijke dreigingen. Er zijn altijd meerdere beveiligingslagen nodig zodat als de ene niet meer werkt of uitgevallen is, de anderen uw netwerk nog steeds beschermen. Network security wordt ingezet voor zowel hardware als software. De software dient continu geüpdatet en beheerd te worden om u te beschermen tegen mogelijke dreigingen.

Waaruit bestaat het?

Network security bestaat meestal uit meerdere componenten. In een ideale situatie werken deze allemaal met elkaar samen wat zorgt voor minimaal onderhoud en maximale beveiliging. Veel voorkomende onderdelen binnen network security zijn:
  • antivirus en anti malware;
  • een Next Generation Firewall die verder gaat dan alleen het beveiligen van uw bedrijfsnetwerk en ook al uw internetapplicaties onder controle houdt;
  • intrusion prevention systemen die op een slimme wijze potentiële aanvallen signaleren en blokkeren;
  • virtual private networks, die voor veilige toegang op afstand zorgen.

De voordelen voor uw bedrijf

Network security kan u als bedrijf veel voordeel opleveren. U bent beschermd tegen het verstoren van uw business, waardoor uw medewerkers productief blijven. Bovendien beschermt network security de data van uw klanten, wat het gevaar van rechtszaken als gevolg van datadiefstal drastisch vermindert. Uiteindelijk komt dit natuurlijk allemaal ten goede aan uw bedrijfsreputatie.

Meer informatie 

Wilt u ook profiteren van de voordelen van network security binnen uw bedrijf of wilt u een network analysis scan aanvragen? Neem dan voor meer informatie contact op met Bart Verhaar, Product Manager. E-mail: bart.verhaar@motiv.nl, telefoon: +31 (0)30 68 77 007.

Neem contact op met

Erik Delfgaauw 314x

Erik Delfgaauw

Product Manager

Next Generation Firewall | Veilig Telewerken | Sterke Authenticatie

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail