Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Aflevering 3

4 november 10:00 tot 12:00

Assume Breach

Als je ervan uitgaat dat je al gehackt bent of dat dat elk moment kan gebeuren, dan zou je maar één ding moeten willen: de aanvaller het leven onmogelijk maken en zo snel mogelijk buiten de deur zetten en de Dwell Time zo kort mogelijk houden. Maar hoe? Gastheer Chris van ‘t Hof, tafelheer Bastiaan Bakker en tafelgasten Johan Bijleveld, Information Security Officer van Enza Zaden en Bart van der Wolf Financieel Specialist, Politie, Team High Tech Crime verkennen de wereld van Network-based Anomaly Detection en User & Entity Behaviour Analytics met ExabeamDarktrace en Cisco.

 


Aflevering 2 Inschrijven Aflevering 4

 

Dagprogramma

afbeelding op Aflevering 3

10:00 – 10:15

Security Café

Opening van de talkshow door gastheer Chris van ‘t Hof en tafelheer Bastiaan Bakker. Samen met de tafelgast  Johan Bijleveld nemen zij het actualiteiten door en kijken vooruit op het programma van de dag.

afbeelding op Aflevering 3

10:15 – 10:30

SecurityTalk

Follow the Money

Het Follow the Money principe is ook op cyber crime van toepassing: Financieel gewin blijft de belangrijkste drijfveer voor cybercriminelen. De Dienst Landelijke Recherche draait grootschalige internationale rechercheonderzoeken. Bij Team High Tech Crime ligt de focus op criminaliteit met een “high tech” component. Als financieel specialist onderzoekt Bart van der Wolf financiële gegevens, bijvoorbeeld criminele boekhoudingen. Hij speurt naar crimineel vermogen en probeer zoveel mogelijk daarvan af te pakken.

afbeelding op Aflevering 3

10:30 – 10:50

Security Café

Chris van ‘t Hof en Bastiaan Bakker gaan met Johan Bijleveld in gesprek over hoe Enza zaden de resultaten beschermen die voortvloeien uit soms jarenlang en kostbaar onderzoek.

afbeelding op Aflevering 3

10:50 – 11:10

SecurityTalk

Beperk de Dwell Time met Anomaly Detection (Cyber A.I.)

Darktrace biedt organisaties de mogelijkheid om cyberdreigingen in een zeer vroeg stadium te detecteren en zich ertegen te verdedigen voordat ze echt gevaarlijk worden. Miguel Pieters vertelt hoe het netwerkverkeer inventariseert, verdachte afwijkingen (anomalies) signaleert met gebruik van kunstmatige intelligentie en zo risicovolle verbindingen met malafide systemen detecteert.

afbeelding op Aflevering 3

11:10 – 11:30

SecurityTalk

Limited Dwell Time in Cisco Networks

Daniël Tulen Stealthwatch expert bij Cisco vertelt over hun IT/OT-infrastructuur en hoe daarbij Stealthwatch helpt om hackers – maar ook malicious insiders – zo snel mogelijk in het netwerk te detecteren en hen te stoppen.

afbeelding op Aflevering 3

11:30 – 12:00

Security Café

Chris van ‘t Hof en Bastiaan Bakker en Johan Bijleveld praten na met de sprekers van de SecurityTalks en kijken terug op de tweede dagen.

Schrijf nu in voor deze én andere afleveringen