Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Aflevering 4

4 november 14:00 tot 16:00

Living off the land

Hackers bewegen zich over het netwerk, maar uiteindelijk ‘leven’ ze natuurlijk op de aangesloten IT-systemen. Hoe voorkomen we dat hackers voet aan de grond krijgen binnen IT-systemen?Cybercriminelen weten steeds slimmer gebruik te maken van wat uw systemen hen aanreiken: Chris van ‘t HofBastiaan Bakker en Gunther Cleijn, Cyber Security Officer van PostNL ontrafelen concepten als Living off the Land. Daarnaast vertellen technologiepartners F5Imperva en nxtapps over hun unieke insteek om binnen de IT/OT-infrastructuur hackers en malicious insiders zo snel mogelijk te detecteren en te stoppen.

 


Aflevering 3 Inschrijven

 

Dagprogramma

afbeelding op Aflevering 4

14:00 – 14:30

Security Café

Opening van de talkshow door gastheer Chris van ‘t Hof en tafelheer Bastiaan Bakker. Samen met de tafelgast Gunther Cleijn nemen zij het actualiteiten door en kijken vooruit op het programma van de dag.

afbeelding op Aflevering 4

14:30 – 14:45

SecurityTalk

Trusted infrastructuur: Vertrouwen of Herbouwen?

Dennis de Leest, Solution Engineer van F5 Networks deelt zijn visie over hoe “Immutable Infrastructure” je kan helpen als het gaat om de “dwell time”. Termen als “Time to Rebuild” & “Time to Recover” worden ineens belangrijk, het beschrijven en beleven van je infrastructuur als code spelen een belangrijke rol!

 

afbeelding op Aflevering 4

14:45 – 15:00

SecurityTalk

Runtime Application Self protection (RASP)

Als je ervan uitgaat dat je al gehackt bent of dat dat elk moment kan gebeuren, dan zou je maar één ding moeten willen: de aanvaller het leven onmogelijk maken en zo snel mogelijk buiten de deur zetten. Shailes Nanda, Principal Sales Engineer van Imperva vertelt over een succesvolle technologie, Runtime Application Self Protection (RASP). Deze tool helpt voorkomen dat hackers voet aan de grond krijgen op het IT-systeem via een applicatie die erop draait.

afbeelding op Aflevering 4

15:00 – 15:10

SecurityTalk

Living off the Land detectie

Hoe maken hackers gebruik van het zogenaamde Living-off-the-Land principe om onder uw security radar te blijven? Paul Derksen Senior Security Consultant en Ethical hacker bij Motiv deelt zijn ervaringen en zoomt daarbij in op Living-off-the-Land Binaries and Scripts (LOLBAS). Hij laat aan de hand van een korte demo zien hoe gemakkelijk je als cyber crimineel vrijwel ongezien binnen een gehackt netwerk kan opereren gebruikmakend van daar reeds aanwezige applicaties en tools.

afbeelding op Aflevering 4

15:10 – 15:15

Security Café

Chris van ‘t Hof en Bastiaan Bakker gaan met Gunther Cleijn in gesprek over hoe Enza zaden de resultaten beschermen die voortvloeien uit soms jarenlang en kostbaar onderzoek.

afbeelding op Aflevering 4

15:15 – 15:30

SecurityTalk

Security by Design

Een aanvaller met genoeg motivatie en middelen, kan uiteindelijk elke applicatie binnenkomen. Rohald Boer, Business Manager van nxtapps laat zien hoe je via Security by Design de applicatie hierop kan voorbereiden, zodat een breach zo min mogelijk impact heeft.

afbeelding op Aflevering 4

15:30 – 16:00

Security Café

Chris van ‘t Hof en Bastiaan Bakker en Gunther Cleijn praten na met de sprekers van de SecurityTalks en kijken vooruit op het programma van morgen.

Schrijf nu in voor deze én andere afleveringen