Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Frédéric Martens,
Security Officer, Fluvius

Cybersecurity in vitale 'multi-utilit' infrastructuren
Plenaire Keynote 13:10 – 13:25

 

afbeelding op Frédéric Martens, Security Officer, Fluvius

Frédéric Martens is de Security Officer van Fluvius, informatiebeveiliging in zijn verschillende facetten loopt als een rode draad door zijn volledige professionele loopbaan.

Frédéric heeft een achtergrond als web developer, integration specialist & architect. Fit zijn grote meerwaarden om sinds 2015 zijn rol als Security Officer te vervullen. Voor wat betreft de preventieve kant is het een hele uitdaging om de juiste balans te vinden tussen de technologische, procesmatige en organisatorische maatregelen om zo de steeds toenemende (cyber)risico’s onder controle te krijgen.

 

Terug naar event pagina

Aanmelden

 

afbeelding op Frédéric Martens, Security Officer, Fluvius

Fluvius

Fluvius is eerst en vooral een netbedrijf: Fluvius bouwt en beheert de netten die elektriciteit, aardgas en warmte tot aan de huishoudens en bedrijven in 300 Vlaamse gemeenten. Met 5300 medewerkers zorgt Fluvius voor een vlot verkeer van energie. Op veel plaatsen heeft Fluvius ook netten onder de hoede voor openbare verlichting, telecommunicatie en riolering.

Fluvius beheert dus een brede waaier aan nutsvoorzieningen: ‘multi-utility’. Maar hoe houd je dat veilig tegen cyberaanvallen met zo’n breed aanvals oppervalk van zowel OT als IT?