CIO Roundtable: On the edge

Seminar van 2-7-2019 tot 2-7-2019
Locatie Villa Voorburg, Laan van Voorburg 1 te Vught
CIO Roundtable: On the edge

De kansen en risico’s in een hyperconnected wereld. 5G komt er aan. De belofte van 5G is groot, net als de footprint: 1 miljoen apparaten per vierkante kilometer, met een bandbreedte van 10 gigabyte… Welke kansen biedt deze nieuwe technologie? Hoe gaat de business hiervan profiteren? CIO Magazine, Akamai en Motiv nodigen je uit voor een inspirerende, interactieve sessie, waarin we op zoek gaan naar antwoorden en gezamenlijk de kansen en risico’s bekijken.

5G komt er aan. De belofte van 5G is groot, net als de footprint: 1 miljoen apparaten per vierkante kilometer, met een bandbreedte van 10 gigabyte…

Welke kansen biedt deze nieuwe technologie? Hoe gaat de business hiervan profiteren?

CIO Magazine, Akamai en Motiv nodigen je uit voor een inspirerende, interactieve sessie, waarin we op zoek gaan naar antwoorden en gezamenlijk de kansen en risico’s bekijken.

5G stelt de nodige eisen. De tsunami aan data die 5G zal genereren, maakt geen andere oplossing mogelijk dan storage en compute zo dicht mogelijk bij de gebruiker te plaatsen. Dit noemen we edge computing, een technologie die we kennen van IoT.

Waar organisaties vroeger een ‘hek’ om het datacenter konden plaatsen, schuift ‘the edge’ nu almaar verder naar buiten. Je weet uiteindelijk niet meer waar je data zich bevindt. En hebben we straks te maken met botaanvallen met een astronomische bandbreedte? Wat te denken van een nieuwe dreiging als scraping?

Het is duidelijk dat dit gevolgen zal hebben voor security management. Een redesign van de architectuur zal nodig zijn, net als een andere aanpak. Hoe doe je dat? En welke technologieën gaan ons daarbij helpen?

Ook NS, met veel digitale B2C-communicatie, zal hiermee te maken krijgen. Lies Alderlieste, CISO van NS, zal uitleggen welke stappen NS zet om veilig te kunnen werken in deze brave new world. Na haar presentatie staat de sessie geheel in het teken van discussie en uitwisseling van ervaringen tussen jou en je peers.

Meld je nu aan en doe de nieuwste inzichten op!


 

Locatie en tijd:
De sessie wordt georganiseerd op 2 juli a.s. in Villa Voorburg, Laan van Voorburg 1 te Vught. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Aanvang van de sessie is 15.00 uur en zal worden afgesloten met een exclusief diner. 

Meer informatie:
De voertaal van deze bijeenkomst is Nederlands. Het bijwonen van de bijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging en er zijn geen kosten aan verbonden. Er zal tevens een verslag worden gemaakt welke gepubliceerd zal worden in CIO Magazine. Heb je interesse om deel te nemen aan deze exclusieve sessie, maar wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Frances Kosters (events@ictmedia.nl).