Stoere, uitdagende job

Gepost op: 13-4-2015 10:43:02 door Purdey Holleman
Stoere, uitdagende job
Er is bij bedrijven steeds meer aandacht voor informatiebeveiliging. De omvangrijke hacks die met enige regelmaat het nieuws halen – zoals recentelijk nog bij de Nederlandse hightechbedrijven Gemalto en ASML – zijn daar ongetwijfeld debet aan. Ook nieuwe wet- en regelgeving, waardoor bedrijven hogere boetes riskeren als er data weglekt, helpt om van informatiebeveiliging een topprioriteit te maken.
Aan securityprofessionals de taak om de ‘BV Nederland’ – inclusief de individuele burgers en de vitale sectoren die zorgen voor bijvoorbeeld de energie- of drinkwatervoorziening – te beschermen tegen de digitale vijand. Een job die grote en spannende uitdagingen met zich meebrengt.


De beveiliging van de ‘BV Nederland’ vraagt om mannen en vrouwen die deze verantwoordelijkheid kunnen dragen. Voor een gedegen opleiding kunnen zij gelukkig bij een steeds groter aantal security-opleidingen terecht. Zo hebben de Universiteit Leiden, de TU Delft en De Haagse Hogeschool het initiatief genomen tot de Cyber Security Academy. En ook de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam bieden trajecten aan op het gebied van informatiebeveiliging.

Ondanks deze gunstige ontwikkelingen op het gebied van onderwijs merken we iedere dag dat specialistische securityprofessionals bijna niet te vinden zijn. Kennelijk sluit de uitstroom van HBO’s en universiteiten nog onvoldoende aan op de (enorme) vraag op de arbeidsmarkt, en slagen we er als security-industrie vooralsnog niet in om uit te dragen dat het beroep van securityprofessional ‘sexappeal’ heeft. Want dat heeft het, in ieder geval wel bij Motiv. Bij Motiv zijn securityprofessionals niet bezig met het installeren van firewalls of desktopantiviruspakketten, maar met stoere projecten voor de grootste klanten in Nederland. Projecten waarvoor in veel gevallen een screening door de AIVD of de RIVD nodig is.

Overigens zijn die ‘stoere mannen en vrouwen’ wel te vinden, maar alleen als je goed zoekt. Bij Motiv zetten we verschillende middelen in om in contact te komen met security-talenten. Zo verzorgen we gastcolleges, zetten we het netwerk van onze eigen ‘Motivaren’ in, en waren we in maart  aanwezig op De Nationale Carrièrebeurs in de Amsterdamse RAI. Met groot succes! Uiteraard hadden de opvallende ‘American Football-ladies’ op onze stand een bepaalde aantrekkingskracht op de bezoekers, maar ik denk dat we toch vooral opvielen door de cultuur die we als Motiv uitstralen. Bij ons is de securityprofessional geen nummer met een strak omlijnd takenpakket, maar een gedreven man of vrouw die de ruimte krijgt om zijn of haar stempel te drukken op uitdagende, complexe projecten die we uitvoeren voor de grootste bedrijven in Nederland. En die voldoende de ruimte krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen.

Twee dagen Carrièrebeurs heeft ons in ieder geval weer in contact gebracht met diverse potentiele kandidaten die het aandurven om de BV Nederland te beschermen tegen de digitale vijand!

  Motiv ICT Security carrière Motiv-ICT-Security-Carriere-(1).jpg  

Purdey Holleman | Talent scout
Blog postsRSS