DDoS protection: professionele bescherming

Gepost op: 11-11-2014 13:06:05 door Simon van den Bos
Tags: botnets, ddos
Simon van den Bos

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag en kan op allerlei manieren worden uitgevoerd. Een DDoS-aanval is één van de bekendste daarvan. Hiermee zorgt een aanvaller voor een overbelasting van de internetverbinding, het netwerk, de server of de applicatie zodat (web-)applicaties niet meer beschikbaar zijn. Schakel daarom Motiv in voor een professionele bescherming van uw DDoS.

DDoS betekent Distributed Denial of Service. Vaak wordt hierbij gebruikgemaakt van netwerken van computers die besmet zijn met schadelijke software; de zogenaamde botnets. Samen hebben deze besmette computers de kracht om tegelijk tienduizenden keren per minuut een bepaalde website of een IP-adres te bezoeken met als gevolg: overbelasting. Dit soort aanvallen worden al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw door cybercriminelen uitgevoerd.

Voorkom omzetverlies met DDoS protection

Als uw organisatie getroffen wordt door een DDoS-aanval kunt u onder andere omzet mislopen of reputatieschade lijden. Dit dient natuurlijk te allen tijde voorkomen te worden. Motiv is u dan ook uitstekend van dienst en zorgt er op meerdere manieren voor dat een DDoS-aanval zo weinig mogelijk invloed heeft op uw organisatie. 

DDoS protection met de DDoS APK Check

Het beveiligen van uw systemen, applicaties en infrastructuur vraagt om maatwerk. Daarom voeren we eerst een DDoS APK Check uit die snel in kaart brengt welke verbeteringen u kunt doorvoeren. U krijgt inzicht in de eventuele gevolgen van een DDoS-aanval voor uw organisatie en hoe groot het risico is dat uw dienstverlening erdoor verstoord wordt.

Maatregelen tegen een DDoS-aanval

Beschikt u vooral over veel eigen hardware? Kies dan voor een DDoS Protector Appliance. Deze komt voor uw firewall te staan en voorkomt overbelasting van de lokale IT-infra door een DDoS-aanval. Daarnaast kunt u ook voor het beheer van alle oplossingen bij Motiv terecht.

Simon van den Bos | Product Manager Web Security | E-mail Security | Application Control

Blog postsRSS