Tag: DLP

Bart Verhaar
Gepost op: 7-6-2017 16:11:40 door Bart Verhaar
Tags: datalek, DLP, IAM, insider, threat, UBA

Of het nu gaat om een mailtje dat naar de verkeerde contactpersoon wordt gestuurd, of een NAS die onbeveiligd aan het internet hangt; vaak zijn niet hackers maar ‘insiders’ de oorzaak van een datalek. Wat zijn de mogelijkheden om de ‘insider threat’ binnen de perken te houden?

 

Simon van den Bos
Gepost op: 4-5-2017 16:22:08 door Simon van den Bos
Tags: AVG, DLP, DPIA, GDPR, WAF

Vanaf 25 mei 2018 moeten bedrijven die persoonsgegevens van EU-burgers verwerken compliant zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), of in ieder geval kunnen aantonen vooruitgang te boeken. Deze vier eenvoudige technische maatregelen – en twee lastige – kunnen daarbij helpen.
 

Bart Verhaar
Gepost op: 25-8-2016 11:24:58 door Bart Verhaar
Tags: datalekken, DLP

Tegenwoordig zijn er meer manieren dan ooit waarop bedrijfs- of privacygevoelige data kunnen lekken. Imagoschade en verstoring van de bedrijfsvoering liggen daarbij op de loer. Policy’s voor data leakage prevention (dlp) kunnen veel ellende voorkomen, maar de implementatie daarvan vereist zorgvuldigheid en geduld. Acer kwam onlangs weinig positief in het nieuws. De laptopfabrikant kon niet voorkomen dat door een data breach 35 miljoen creditcardgegevens op straat belandden. Een flinke deuk voor het imago van de Taiwanese fabrikant, en een zorgelijke situatie voor de betrokken klanten.

Bart Verhaar, Product Manager
Gepost op: 22-4-2015 09:19:39 door Bart Verhaar, Product Manager
Tags: DLP

Data Loss/Leakage Prevention (DLP) is hot anno 2015 en staat op de agenda van menig CISO. Kort gezegd zijn hier twee redenen voor aan te wijzen. Ten eerste zijn organisaties zich steeds meer bewust van de mogelijke gevolgen van het lekken van bedrijfsgevoelige data of klantgegevens. Ten tweede dwingt zowel bestaande als nieuwe wet- en regelgeving maatregelen af ter voorkoming van datalekken en het tijdig melden ervan.