Tag: Motiv

Ronald van der Westen
Gepost op: 8-11-2017 14:23:40 door Ronald van der Westen
Tags: beveiligingsonderzoek, e-mailsecurity, engineering, firewalls, Motiv, pentest, Security, Services, SOC, social, web-security

Hoe Ronald van der Westen voor Motiv zelf een Security Operations Center kon opzetten

Bedrijven besteden steeds vaker IT-activiteiten uit, er worden in toenemende mate clouddiensten ingezet en moderne medewerkers willen overal, altijd en met elk apparaat kunnen werken. Dit soort ontwikkelingen dwingt bedrijven om op een andere manier naar beveiliging te kijken dan ze tot nu toe gewend zijn om in control te blijven.

Aksel Dorèl
Gepost op: 3-7-2017 13:18:11 door Aksel Dorèl
Tags: ICT, Motiv, Security, skills, soft

Vertrouwen is in ICT-security hét centrale thema. Niet alleen waar het gaat om gevoelige en bedrijfskritische data, maar ook binnen de persoonlijke relaties tussen de medewerkers van Motiv en haar klanten. “Alleen vanuit een vertrouwensrelatie kunnen wij de oplossingen bieden die onze klanten nódig hebben en niet alleen wat de klanten vragen”, aldus Aksel Dorèl, CEO van Motiv.
 

Bastiaan Bakker
Gepost op: 29-5-2017 19:38:46 door Bastiaan Bakker
Tags: Cybersecurity, Motiv, Security

Motiv-veteraan en directeur business development Bastiaan Bakker adviseert grote spelers in de zakelijke markt over cybersecurity, laat organisaties inzien welke risico’s ze lopen en welke oplossingen daarvoor zijn. Daarnaast spreekt hij regelmatig op ict- en securitycongressen, zoals onlangs bij Zorg & ICT in Jaarbeurs Utrecht. Hij vindt het essentieel dat zijn adviezen concreet zijn en niet blijven hangen in ‘rapporten’. Hoogste tijd om met Bakker te spreken over zijn carrière en toekomstdromen.

Bart Verhaar
Gepost op: 19-5-2017 16:19:11 door Bart Verhaar
Tags: Motiv, phishing, Security

Spam viert volgend jaar zijn 40e verjaardag. Op 3 mei 1978 was het DEC-medewerker Gary Thuerk die min of meer per ongeluk het allereerste spambericht verstuurde. Bijna vier decennia later is de strijd tegen spam nog altijd niet gestreden. 

 

Bastiaan Bakker
Gepost op: 19-5-2017 13:27:50 door Bastiaan Bakker
Tags: Motiv, ransomware, SOC, WannaCry

WannaCry - De reconstructie vanuit het Motiv Security Operating Center (SOC) in 4 stappen

Vrijdag 12 mei 2017 kwamen er talloze berichten via verschillende nieuwskanalen binnen over nieuwe ransomware die als een olievlek complete bedrijfsnetwerken gijzelt en deze alleen vrijgeeft in ruil voor losgeld in de vorm van Bitcoins.

Zo was er een arts van de National Health Service in Engeland die aangaf zijn werk niet meer te kunnen doen doordat vitale systemen van het ziekenhuis waren gegijzeld. Nog diezelfde dag kwam het NCSC met een spoedmelding voor de overheidssectoren met de feiten over de nieuwe uitbraak en handreikingen hoe hier mee om te gaan.

Purdey Holleman
Gepost op: 13-4-2017 11:25:35 door Purdey Holleman
Tags: Motiv, security, videomarketing

Als we bij Motiv spreken over bedrijfscultuur, dan hebben we het eigenlijk over 'de Motiv vibe'. De Motiv vibe is meer dan cultuur alleen; het is wie we zijn, hoe we ons gedragen, maar ook de sfeer die wij meebrengen en uitstralen en die onze relaties - naar eigen zeggen - ook ervaren. De Motiv vibe is een mix van persoonlijke en organisatorische kernwaarden. Deze wordt beschouwd als uniek en bijzonder en komt het beste tot uitdrukking in de woorden: passie, betrokken, trots, energiek, slim, uniek, respect en vertrouwen.