Tag: DDoS

Bart Verhaar
Gepost op: 18-7-2017 16:27:24 door Bart Verhaar
Tags: DDoS, DNS, hijacking, Security, spoofing, tunneling

Ziggo, WhatsApp en zeer recent BNP Paribas… Allemaal voorbeelden van grote bedrijven die onlangs te maken hadden met ‘DNS-problemen’ waardoor de dienstverlening niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar was. Niet voor niets wordt DNS ook wel de ‘achilleshiel van het internet’ genoemd. Maar wel een onmisbare achilleshiel. Hoe voorkomt je dat de dienstverlening door DNS-problemen door de knieën gaat en de bezoekers van je website gevaar lopen?

Bescherm tegen aanvallen op webapplicaties
Gepost op: 5-1-2016 09:07:03 door Simon van den Bos
Tags: CDN, DDoS, logging, WAF

Dagelijks horen we over websites die gehackt zijn en dat hierdoor persoonsgegevens op straat zijn komen te liggen. Een geslaagde hack gebeurt vrijwel nooit als een donderslag bij heldere hemel, maar heeft zich in de meeste gevallen al aangekondigd door licht gerommel in de lucht. Als men voldoende waakzaam was geweest, hadden signalen opgevangen kunnen worden. Met een aantal eenvoudige stappen wordt de kans op een geslaagde hack aanzienlijk verlaagd.

Simon van den Bos
Gepost op: 11-11-2014 13:06:05 door Simon van den Bos
Tags: botnets, ddos

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag en kan op allerlei manieren worden uitgevoerd. Een DDoS-aanval is één van de bekendste daarvan. Hiermee zorgt een aanvaller voor een overbelasting van de internetverbinding, het netwerk, de server of de applicatie zodat (web-)applicaties niet meer beschikbaar zijn. Schakel daarom Motiv in voor een professionele bescherming van uw DDoS.