Tag: cybersecurity

Bastiaan Bakker
Gepost op: 24-8-2017 15:30:08 door Bastiaan Bakker
Tags: bedrijfscriminaliteit, cybersecurity, data, ict, privacy

Op de werkvloer zijn we nog altijd laks met de beveiliging van onze gegevens en bedrijfsgevoelige data. De zwakste schakels zijn de ondernemer en medewerkers zelf. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt een goede beveiliging urgenter. Vanaf mei 2018 kan geen enkel bedrijf zich nog fouten permitteren.

Bastiaan Bakker
Gepost op: 29-5-2017 19:38:46 door Bastiaan Bakker
Tags: Cybersecurity, Motiv, Security

Motiv-veteraan en directeur business development Bastiaan Bakker adviseert grote spelers in de zakelijke markt over cybersecurity, laat organisaties inzien welke risico’s ze lopen en welke oplossingen daarvoor zijn. Daarnaast spreekt hij regelmatig op ict- en securitycongressen, zoals onlangs bij Zorg & ICT in Jaarbeurs Utrecht. Hij vindt het essentieel dat zijn adviezen concreet zijn en niet blijven hangen in ‘rapporten’. Hoogste tijd om met Bakker te spreken over zijn carrière en toekomstdromen.

Ramses Sloeserwij
Gepost op: 11-5-2017 17:13:40 door Ramses Sloeserwij
Tags: cyberaanvallen, cybersecurity, security

De digitale strijd tussen goed en kwaad is eigenlijk altijd in het voordeel van de cybercrimineel. Vele processen, mechanismen en beperkingen ten spijt, de cybercrimineel heeft maar één zwakheid nodig om zich digitaal te infiltreren in een organisatie. Ondanks deze pessimistische inslag, valt er wel wat tegen te doen. Naast de traditionele maatregelen zoals filtering, malware inspectie, hardening, etc., zijn er een vijftal maatregelen die daadwerkelijk het verschil kunnen maken.
 

Ramses Sloeserwij
Gepost op: 5-5-2017 11:38:18 door Ramses Sloeserwij
Tags: cybercrime, cybersecurity, phishing

Het klimaat in cyberland verandert voortdurend, maar omdat we er midden in staan  zijn we hier niet altijd bewust van.

Zo is de tijd dat een cybercrimineel onopgemerkt binnen een organisatie zijn gang kan gaan weliswaar afgenomen naar gemiddeld 146 dagen (tegenover 204 dagen in 2014). Daarentegen is het aantal organisaties dat slachtoffer is geworden van een cyberaanval fors toegenomen, namelijk met een stijging van 15% ten opzichte van 2015. Als we de lijst met slachtoffers van cybercrime bekijken, is het aantal organisaties waarvan we mogen verwachten hier voldoende tegen geëquipeerd zijn schrikbarend. Een bijna naïeve vraag die opspeelt is: hoe is dit mogelijk? Nemen organisaties de cyberdreiging onvoldoende serieus? Of is het antwoord toch complexer?