Nieuws

Het laatste nieuws van en over Motiv

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10>
 • De focus moet verschuiven naar de mens De focus moet verschuiven naar de mens
  Gepubliceerd op: 22-08-2017

  Forcepoint onthulde begin dit jaar een nieuwe visie. Volgens het securitybedrijf ligt de focus momenteel veel te veel op de externe dreiging en moet er meer aandacht komen voor 'the human point'. Motivator Magazine sprak er in Genève over met Heath Thompson, bij Forcepoint senior vice-president en general manager voor Data and Insider Threat Security. "We staan aan het begin van een nieuw tijdperk."

  Lees meer..
 • SOC Motiv (580x347) SOC Motiv meet zich met de beste in de wereld
  Gepubliceerd op: 15-08-2017

  Na jaren van professionalisering groeide bij Motiv de behoefte om het Security Operations Center (SOC) onafhankelijk te laten beoordelen. "We wilden weten waar onze kracht zit en waar wij verder kunnen verbeteren", aldus Ronald van der Westen, bij Motiv als Business Line Manager Services verantwoordelijk voor het SOC. Een assessment uitgevoerd door Security Intelligence and Operations Consulting (SIOC) van Hewlett Packard Enterprise leverde het antwoord: "We hebben de allerhoogste score behaald die ooit bij een eerste assessment is toegekend."

  Lees meer..
 • Hackathons, Capture the Flags en LAN-party's Hackathons, Capture the Flags en LAN-party's
  Gepubliceerd op: 1-08-2017

  Organisaties begrijpen dat ze doelwit kunnen worden van cybercriminelen en dat dit verstrekkende gevolgen kan hebben voor hun bedrijfsvoering. Cybersecurity is daarom onmisbaar geworden voor bedrijven. Om cybercriminelen voor te zijn, blijft Motiv ICT Security de skills van de medewerkers continu doorontwikkelen. Een van de manieren om technische skills te oefenen, is door mee te doen aan hackathons of Capture the Flag-wedstrijden.

  Lees meer..
 • Motiv behaalt geaccrediteerde NEN 7510 certificering (326x326) Motiv behaalt geaccrediteerde NEN 7510 certificering
  Gepubliceerd op: 25-07-2017

  Motiv heeft uit handen van DEKRA, een onafhankelijke kennisorganisatie met ruim 35.000 werknemers in meer dan 50 landen met expertise in veiligheid en kwaliteit op het gebied van technologie, mobiliteit en milieu, het geaccrediteerde NEN 7510 certificaat ontvangen.

  Lees meer..
 • Erik Delfgaauw en Bart Verhaar Motiv Analyseren van gebruikersgedrag helpt om datalekken te voorkomen
  Gepubliceerd op: 14-07-2017

  Volgens het Global Threat Report 2016 van securitybedrijf Forcepoint wordt 15 procent van de datalekken veroorzaakt door menselijke fouten. "En in de meeste gevallen gaat het om medewerkers die per ongeluk data lekken", zegt Bart Verhaar, productmanager bij Motiv. Volgens Verhaar en zijn collega Erik Delfgaauw wordt het tijd dat bedrijven meer hulpmiddelen inschakelen om risicovol gedrag van gebruikers te kunnen signaleren en daarop te kunnen acteren.

  Lees meer..