Nieuws

Het laatste nieuws van en over Motiv

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10>
 • whitepaper-motiv-verkeersplein Whitepaper: Motiv Verkeersplein
  Gepubliceerd op: 19-03-2019

  Het Motiv Verkeersplein is een digitale rotonde met meerdere afslagen, die ieder naar een andere beveiligingsoplossing leiden. Dit concept is inmiddels in meerdere klantomgevingen beproefd en heeft een aantoonbare werking.

  Lees meer..
 • De strijd aan tegen cyberdreiging met robotisering
  Gepubliceerd op: 12-02-2019

  Veel organisaties hebben de afgelopen tijd ingezet op maatregelen die dreigingen buiten de deur houden. Denk hierbij aan firewalls en virusscanners. Desondanks lukt het lang niet altijd om datalekken te voorkomen. Bij een geslaagde hackaanval is een korte reactietijd van essentieel belang. De reactietijd en daarmee ook de schade van een cyberaanval kan nu drastisch verkort worden. Hoe? Het automatiseren van detectie en de daaropvolgende actie biedt uitkomst.

  Lees meer..
 • Geautomatiseerde SOC’s: recept voor snel ingrijpen?
  Gepubliceerd op: 2-01-2019

  Bij detectie van een dreiging zoals malware, een cyberinbraak of een datalek is het van groot belang dat direct wordt ingegrepen. Een Security Operations Center (SOC) helpt de schade bij een cyberincident te beperken. Hoe zorgen we ervoor dat een SOC de aanvaller te snel af is? Bastiaan Bakker, security specialist bij Motiv.

  Lees meer..
 • ‘Informatieveiligheid moet in de genen van je organisatie zitten’
  Gepubliceerd op: 30-11-2018

  Marco van Beek en Maarten Bruinsma van de gemeente Amsterdam

  Lees meer..
 • ‘Ict’ers komen met de raarste salariswensen’
  Gepubliceerd op: 13-11-2018

  Zoals verschenen in het Algemeen Dagblad: De tekorten in de ict zijn nóg groter dan de cijfers zeggen. Bedrijven zetten hun vacatures niet meer op de site of ze zetten ze permanent erop omdat ze wel tien mensen kunnen gebruiken. Dat weten ict’ers ook: ‘Ze komen met de raarste salariswensen en die zijn lang niet altijd reëel.’

  Lees meer..