Hackathons, Capture the Flags en LAN-party's

Gepubliceerd op: 1-8-2017
Hackathons, Capture the Flags en LAN-party

Organisaties begrijpen dat ze doelwit kunnen worden van cybercriminelen en dat dit verstrekkende gevolgen kan hebben voor hun bedrijfsvoering. Cybersecurity is daarom onmisbaar geworden voor bedrijven. Om cybercriminelen voor te zijn, blijft Motiv ICT Security de skills van de medewerkers continu doorontwikkelen. Een van de manieren om technische skills te oefenen, is door mee te doen aan hackathons of Capture the Flag-wedstrijden.

Samenwerking

CyberLympics-veteraan Thijs Bosschert benadrukte in de vorige editie van Motivator Magazine het belang van samenwerken tijdens Capture the Flag-wedstrijden: "Je kunt in je eentje nog zo goed zijn, het succes hangt samen met de ervaring en kennis die je als team inbrengt." Een van de manieren om technische skills te oefenen en onderlinge samenwerking te bevorderen, is door mee te doen aan hackathons of Capture the Flag-wedstrijden.

Motiv organiseerde recent 'on-premise' een Capture the Flag-wedstrijd. Medewerkers worden hiermee op speelse wijze uitgedaagd op het gebied van kennis, creativiteit, oplossingsgerichtheid en samenwerking. Dit brengt een belangrijke 'out-of-the-box-mentaliteit met zich mee. In de praktijk maakt dit dat medewerkers flexibeler zijn. Ze weten snel te schakelen als het moet.

LAN-party

Investeren in de onderlinge samenwerking met collega's doen we bij Motiv onder andere met de jaarlijkse LAN-party. Thuis worden consoles, beeldschermen en zelfs hele computerkasten losgekoppeld om ze aan te sluiten op het Local Area Network (LAN) in IJsselstein om gezamenlijk te gaan gamen.Een van de kantoorpanden wordt daarbij tijdelijk omgetoverd tot gameparadijs. De LAN-party is een jaarlijks terugkerend evenement en duurt vaak het hele weekend. Hierbij nemen tientallen collega's het tegen elkaar op in verschillende uitdagende games. 

Lees verder op pagina 26 en 27 van de Motivator #13

Neem contact op met

Ronald-Van-der-Westen

Ronald van der Westen

Business Line Manager

Services

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail