Insider threat Detection en Data Loss Prevention

Gepubliceerd op: 28-4-2017
Insider threat Detection en Data Loss Prevention

Bijna dagelijks melden zorginstellingen een datalek. Dit blijkt bijvoorbeeld uit cijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens over 2016, toen de privacywaakhond van de 134 Nederlandse ziekenhuizen ruim driehonderd meldingen van datalekken ontving. De gehele gezondheidszorg was goed voor zo'n 1600 meldingen; bijna een derde van de in totaal 5500 datalekmeldingen.

Om een datalek te kunnen melden moet je hem eerst detecteren. We zien ook steeds vaker dat organisaties datalekken detecteren en vervolgens melden. Dit is uiteraard een positieve ontwikkeling. The next step is echter om preventieve maatregelen te treffen zodat u ook daadwerkelijk beschermd bent tegen het lekken van data.
 
Motiv kan u helpen deze volgende stap te nemen en u zo goed mogelijk te beschermen tegen datalekken. Motiv levert hiervoor een Dataprotectie oplossing gebaseerd op de technologie van Forcepoint.
 
Dataprotectie bestaat uit een tweetal modules. Data Loss Prevention (DLP) stelt uw organisatie in staat om data direct veilig te stellen. Insider Threat om uw organisatie te beschermen tegen hijacked systems, gestolen login gegevens, risicovol gedrag of onzorgvuldige acties van een gebruiker.
           
Download nu de whitepaper Dataprivacy in de zorg en lees meer.

Neem contact op met

Bastiaan Bakker (2)

Ir. Bastiaan Bakker

Directeur Business Development

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail