Misbruik domeinnamen onmogelijk maken

Gepubliceerd op: 12-9-2017
Misbruik domeinnamen onmogelijk maken

Bedrijven, particulieren en overheden moeten erop kunnen vertrouwen dat de e-mailberichten die ze ontvangen veilig zijn. "Negentig procent van de domeinnamen is echter onvoldoende beschermd tegen misbruik", stelt Bastiaan Bakker, directeur Business Development van Motiv. Met de dienst Email Abuse Control gaat Motiv misbruik van e-mail voor bijvoorbeeld het verzenden van phishing tegen.

Iedereen kent wel de e-mailberichten die afkomstig lijken van Albert Heijn, Jumbo, Nespresso of Center Parcs waarin wordt gemeld dat je kans maakt op een prijs. Na het klikken op een linkje om de prijs te verzilveren, wordt de computer besmet met malware of onderscheppen internetcriminelen de gegevens die de 'gelukkige' op een speciale actiepagina moet invullen.

Niet alleen consumenten zijn slachtoffer van phishing. Binnen bedrijven neemt phishing zeer gerichte vormen aan. Zo doen fraudeurs zich richting medewerkers voor als de directeur van het bedrijf en vragen ze om met spoed geld over te maken. Deze vorm van fraude - CEO-fraude of Business Email Compromise genoemd - is bezig aan een stevige opmars. Zo meldde de FBI in 2016 dat het aantal slachtoffers en de geleden schade sinds 2015 met 270 procent waren gestegen. 

Lees verder op pagina 32 en 33 van de Motivator #13

Neem contact op met

Bastiaan Bakker (2)

Ir. Bastiaan Bakker

Directeur Business Development

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail