Motiv behaalt geaccrediteerde NEN 7510 certificering

Gepubliceerd op: 25-7-2017
Motiv behaalt geaccrediteerde NEN 7510 certificering

Motiv heeft uit handen van DEKRA, een onafhankelijke kennisorganisatie met ruim 35.000 werknemers in meer dan 50 landen met expertise in veiligheid en kwaliteit op het gebied van technologie, mobiliteit en milieu, het geaccrediteerde NEN 7510 certificaat ontvangen.

Motiv voldoet hiermee aan de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Auditors van DEKRA hebben de certificering toegekend aan Motiv voor de volledige dienstverlening. Klanten van Motiv uit de zorgsector hebben hiermee zwart op wit het bewijs dat de beveiliging van patiëntgegevens met de diensten en oplossingen van Motiv is gegarandeerd.

NEN 7510 is de standaard voor de beveiliging van medische data die de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens garandeert. Het certificaat is het bewijs dat de door Motiv geleverde diensten en oplossingen voldoen aan alle informatiebeveiligingseisen voor een veilige en verantwoorde omgang met patiëntgegevens.

Motiv voldoet overigens al jaren aan de eisen die voortvloeien uit NEN 7510. Door het behalen van het geaccrediteerde NEN 7510 certificaat wordt dit nogmaals officieel bevestigd.

Neem contact op met

Margaret Stavast

Margaret Stavast

Kwaliteitsmanager

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail