Motiv organiseert Ronde Tafel over cloud security

Gepubliceerd op: 4-5-2016
Motiv organiseert Ronde Tafel over cloud security

In navolging van onze succesvolle Ronde Tafel-sessie over DLP in 2015, organiseert Motiv 12 mei a.s. een nieuwe Ronde Tafel-sessie in IJsselstein. Het thema van deze sessie betreft databeveiliging in de cloud. Het verlies of diefstal van gevoelige bedrijfsinformatie ligt continu op de loer en is een vrees voor elk bedrijf. Wanneer is een bedrijf aansprakelijk voor een datalek en hoe kunt u dit voorkomen?

Foto-Peter-van-Schelven.pngTijdens deze interactieve sessie gaat IT-jurist Peter van Schelven (zie afbeelding rechts) in op de juridische aspecten, contracten en handelingen die van toepassing zijn op cloud computing. Natuurlijk is het ook van belang om te weten wat er technisch nodig is om data te beveiligen in de cloud en op welke wijze u dit kunt doen. Vanuit Check Point, specialist op het gebied van cloudsecurity, is Zahier Madhar (SE) uitgenodigd als spreker. Bart Verhaar (productmanager bij Motiv) licht verder toe hoe de kans op een datalek zo klein mogelijk wordt. 

Onderwerpen die ter tafel komen:

  • Op welke manier kunt u informatie beveiligen in de cloud?
  • Wat zijn de voordelen van cloudbeveiliging?
  • Welke gevolgen heeft cloudbeveiliging voor mijn klanten?
  • Wat zijn de juridische aspecten van cloudbeveiliging?
  • Welke contracten moet ik afsluiten voor cloudbeveiliging?

Voor wie?

Deze ronde tafel-sessie is bedoeld voor CIO's, CSO's en CISO's. Het is helaas niet meer mogelijk om u hiervoor aan te melden.

Programma

09.30 uur   Ontvangst
10.00 uur   Spreker Aksel Dorèl, CEO, Motiv
10.15 uur   Spreker Bart Verhaar, productmanager, Motiv
10.45 uur   Pauze   
11.00 uur   Spreker Zahier Madhar, Security Engineer, Check Point
11.35 uur   Klantcasus
12.00 uur   Spreker Peter van Schelven, IT-jurist*
12.45 uur   Lunch
 
*In deze sessie gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe waarborgt u continuïteit in de Cloud? Wat gebeurt er met uw data, zodra uw cloud provider deze in de cloud onderbrengt? Zijn deze data nog steeds uw eigendommen en blijven ze dat? Wat regelt u in uw contracten over de onbelemmerde beschikbaarheid van uw data? Wat kan Cloud Secure betekenen als uw cloud provider onverhoopt failliet gaat?