Stimuleren beveiligingsbewustzijn moet op heropvoeden lijken

Gepubliceerd op: 9-11-2017
Stimuleren beveiligingsbewustzijn moet op heropvoeden lijken

Security Awareness is het centrale thema van deze editie van Motivator Magazine. Het onderwerp komt tijdens Infosecurity.nl 2017 ook uitgebreid terug op de stand van Motiv. Waarom? "Omdat het onze ambitie is om Nederland veiliger te maken", zegt Vincent Kalkhoven, directeur Business Innovation & Development bij Motiv. "Daar hoort ook het verbeteren van het risicobewustzijn bij."

Impact neemt toe

Het datalek bij Equifax illustreert volgens Bakker en Kalkhoven dat de ernst en de gevolgschade van cybercriminaliteit toenemen. Dit is onder andere het gevolg van de digitale transformatie waardoor steeds meer data online staan. "En de crimineel heeft maar één zwakke plek nodig om bij die data te komen", aldus Bakker. "In het geval van Equifax was een ontbrekende patch in een Apache-omgeving voldoende om binnen te komen." 

"Bestuurlijk Nederland moet zich van deze toenemende risico's heel goed bewust zijn. Dat is ook een vorm van security awareness", vervolgt Kalkhoven. "Cyberdreigingen komen in een steeds hoger tempo op organisaties af en hebben een steeds grotere impact, maar als directie ben je wel hoofdelijk aansprakelijk voor de continuïteit van de bedrijfsvoering."

Lees verder op pagina 7 en 8 van de Motivator #14

Neem contact op met

Bastiaan Bakker (2)

Ir. Bastiaan Bakker

Directeur Business Development

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail