Email Abuse Control

Email Abuse Control van Motiv voorziet in het signaleren en het voorkomen van misbruik van de internetdomeinnaam van uw organisatie door cybercriminelen voor spam of phishing doeleinden. Email Abuse Control biedt actieve monitoring en alarmering welke uw organisatie in staat stelt om phishingwebsites die de naam van uw organisatie misbruiken snel te ontmantelen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de voor-de-overheid verplichte beveiligingsstandaarden SPF, DKIM, DMARC en DNSSec.

Voorkom fraude

Cybercriminelen hebben een goed werkend verdienmodel door nepberichten te versturen naar willekeurige of gerichte slachtoffers. Zo wordt er gefraudeerd middels nagenoeg echt lijkende spooknota’s, oproepingen van politie of bijlagen met ransomware. Steeds vaker zijn deze phishing e-mails niet meer van echt te onderscheiden. De nieuwe dienst van Motiv maakt het internetcriminelen lastiger om uw internetdomeinnaam te misbruiken voor fraude.

Direct aan de slag

Bij de inregelen van Email Abuse Control start Motiv direct met securitymonitoring van e-mail van alle internetdomeinnamen (bijvoorbeeld @bedrijf.nl) die namens uw organisatie worden gebruikt. Op basis van de bevindingen verzorgen onze experts een impactanalyse van het gebruik en misbruik van uw domeinnamen op internet. Vervolgens wordt er een concreet en strikt behandelplan opgesteld dat onze security-experts voor uw e-maildomeinen invoeren. Het behandelen bestaat uit signeren van uitgaande mailberichten tot en met het publiceren van een strikt beleid voor veilige e-mail. Hierbij geldt dat de grote e-mailproviders zoals Gmail en Hotmail zich direct conformeren aan het beleid dat is afgegeven voor uw domeinnamen.

Ga de strijd aan tegen phishing

De toegevoegde waarde van deze nieuwe dienst:
  • Consumenten e-mail providers zoals Gmail, Google, Outlook.com, hotmail.com, xs4all.nl en het zakelijke Office365 kunnen allemaal overweg met deze aanvullende protocolafspraken. Dit betekent dat phishingberichten bestemd voor slachtoffers binnen deze domeinen automatisch worden geweerd als uw domeinnamen strikt zijn beschermd.
  • Bij een strike security policy voor veilige e-mail sturen consumenten e-mailproviders een kopie van nepberichten door naar het Motiv Security Operations Center zodat onze security-experts maatregelen kunnen treffen. Veelal een notice-and-takedown-verzoek aan de hostingprovider waar de malafide phishingwebsite draait.
  • Motiv verzorgt implementatie en bewaking op de strikte wijze waarmee overheidsinstellingen maximaal voldoen aan de verplichte normen van het Forum Standaardisatie Rijksoverheid (ook wel bekend als de ‘pas toe of leg uit’-lijst). Deze normen vallen binnen de ambities van de agenda Digitale Overheid 2017 en het nieuwe initiatief Veilige E-mail Coalitie.
  • Voorkomen van misbruik vanuit uw domein- en of merknaam is maatschappelijk verantwoord. Ook al vinden phishingaanvallen niet via uw computersystemen plaats; het is en blijft moeilijk te uit te leggen dat bedrijven zelf onvoldoende maatregelen treffen in de strijd tegen phishing.
  • Minder fraude reduceert het aantal helpdeskcalls en de kans op juridische claims.
  • Minder merkmisbruik maakt van uw merk een sterker merk.
  • De dienst biedt eveneens inzicht in het gebruik van auto-forwarding regels van medewerkers binnen uw domein. Vanuit beveiligingsoogpunt en zeker in het kader van de wet Meldplicht Datalekken is het niet uit te leggen dat data met privacygevoelige data automatisch wordt doorgestuurd van uw zakelijke (beveiligde) e-mailsysteem naar een willekeurig privé e-mailadres
  • Het verdienmodel van de crimineel is hiermee weg. Deze crimineel kiest eieren voor zijn geld en zal stoppen.
Deze nieuwe dienst inclusief webportaal is vanaf heden leverbaar en onderdeel van onze monitoringsdiensten van het Motiv Security Operations Center. Neem contact met ons op via telefoonnummer 030 68 77 007 of via onderstaand formulier.

Contactformulier

 Security code