Security Operations Center

Het Security Operations Center van Motiv monitort en bewaakt uw ICT-infrastructuur actief, en signaleert verdachte activiteiten en potentiële dreigingen welke de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van uw bedrijfsprocessen en bedrijfsgegevens kunnen aantasten. Uw belang is hierbij ons uitgangspunt. Onze ervaren operators en analisten staan altijd voor u klaar. Voor, tijdens en na beveiligingsincidenten.

Weet wat er gebeurt

De samenleving is in toenemende mate afhankelijk van technologie. De fysieke wereld vergroeit steeds sneller met de digitale wereld. De dreigingen veranderen en de risico’s voor uw organisatie nemen toe. Ondanks het feit dat preventieve beveiligingsoplossingen steeds geavanceerder worden bestaat de kans dat er bij u wordt ingebroken. Ziet u dit van tevoren aankomen? En wat doet u als het eenmaal zo ver is?

Scherp op de bal blijven spelen​

Het moge duidelijk zijn dat preventie de voorkeur geniet. Maar niets in het leven is gegarandeerd. Daarbij opereren cybercriminelen steeds professioneler en dat is logisch. Er is immers steeds meer te behalen. Organisaties dienen scherp op de bal te spelen, zowel voor, tijdens als na beveiligingsincidenten. Alleen dan heeft de strijd tegen cybercriminaliteit een kans van slagen. De aanvaller heeft immers het voordeel.

Automatisering

Uw ICT-infrastructuur wordt dag en nacht bewaakt door het Security Operations Center van Motiv. Zowel actieve cyberaanvallen als de voorboden daarvan worden gesignaleerd en geclassificeerd. Waar mogelijk worden cyberaanvallen volledig automatisch afgeweerd en gerapporteerd, of eventueel in overleg met uw organisatie geëscaleerd en gemitigeerd. Hierna volgt forensisch onderzoek en herstel van de situatie.

U bent bij ons in veilige handen

Het Security Operations Center van Motiv bestaat uit een symbiose van mensen, processen en middelen voor signalering, afhandeling en opvolging van verdachte gebeurtenissen. Ervaren operators en analisten classificeren en analyseren incidenten. Zij hanteren hierbij bewezen processen voor maximale effectiviteit en worden door ervaren engineers ondersteund met vereiste middelen en gegevens voor snelle mitigatie.

Integratie Security Monitoring

Het Security Operations Center van Motiv is een vast onderdeel van Security Monitoring van Motiv. Met Security Monitoring integreert u uw ICT-infrastructuren in ons Security Operations Center en verkrijgt u inzicht in het actuele dreigingslandschap van uw organisatie. Security Monitoring verzamelt verdachte gebeurtenissen in uw ICT-omgevingen waar deze ook resideren. Lokaal, bij derde partijen of in de cloud.

Meer weten over Security Operations Center? Neem contact met ons op via 030 6877 077 of via inside-sales@motiv.nl 

Neem contact op met

Ronald-Van-der-Westen

Ronald van der Westen

Business Line Manager

Services

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail