Blue Coat Systems

Blue Coat beveiligt zijn gebruikers tegen malware die via kwaadaardige websites binnenkomt en met de ProxySG Web Security Gateway.

Internet is niet alleen een rijke bron van informatie, maar kent ook verschillende bedreigingen. Risico’s op het gebied van phishing, spyware en virussen. Maar ook misbruik van kostbare bandbreedte en niet-zakelijk gebruik van internet. 

“Twee Blue Coat SG810-systemen geven onze gebruikers een veilige toegang tot internet zodat verantwoord en risicoloos kan worden gesurft.” ~ Erwin van Ingen, netwerkbeheerder van het Servicecentrum Drechtsteden

Blue Coat beveiligt al sinds 1996 zijn gebruikers tegen malware die via kwaadaardige websites binnenkomt en heeft daarvoor sinds jaar en dag de ProxySG Web Security Gateway in het vuur. Vorig jaar werd het productaanbod om websurfers te beveiligen uitgebreid met de Blue Coat Security Cloud Service.

Portfolio van Blue Coat

Het portfolio van Blue Coat omvat onder andere de Blue Coat Proxy SGOS Series secure webgateways voor veilig internetgebruik, de Blue Coat Proxy AV Series-appliances voor malwarefiltering, de Blue Coat ProxyClient Software voor acceleratie van het internetverkeer, de preventieve Blue Coat WebFilter om bepaalde categorieën websites te blokkeren en de Blue Coat Director voor het beheer van het Application Develivery Network.

Blue Coat neemt Crossbeam over

Eind 2012 hebben Blue Coat Systems een overeenkomst gesloten met Crossbeam voor overname. Crossbeam opereert nu als Blue Coat.

WebPulse biedt realtime bescherming

Om moderne cybercriminelen effectief te bestrijden, is een dynamische en realtime aanpak nodig. De oplossing ligt in de cloud. Via Blue Coat WebPulse bieden 75 miljoen gebruikers elkaar realtime bescherming. Deze ‘beveiliging in de cloud tegen de ‘threats’ vanuit het internet’ wordt nu ook via de Blue Coat Security Cloud aangeboden, met dezelfde technologie als de bekende Blue Coat Secure Webgateway appliance oplossing.

Het WebPulse-netwerk wordt bovendien gevoed door de gebruikers achter de ProxySG’s die wereldwijd zijn geïnstalleerd. Als een gebruiker op een besmette site klikt, worden de gegevens direct gedeeld met WebPulse en uitgestuurd naar alle andere Blue Coat-gebruikers wereldwijd. Het komt er dus eigenlijk op neer dat dagelijks 75 miljoen gebruikers alert zijn op ‘good and bad stuff’ en elkaar helpen om veilig te blijven. Dat schept vertrouwen.

Portfolio Crossbeam

De basis van Crossbeams oplossing is een open en toegankelijk software- en hardwareplatform, de X-Series. Hier bovenop kunnen de bestaande security-oplossingen van onder andere Imperva, Check Point Software Technologies, McAfee en Sourcefire draaien. Door het consolideren van de verschillende beveiligingsoplossingen wordt het totaal aantal appliances in de infrastructuur enorm verminderd en het onderhoud vereenvoudigd.

Motiv als partner

Motiv heeft een diepgaande kennis van de appliances van Blue Coat. We gebruiken ze onder andere voor het implementeren van Veilig websurfen binnen een organisatie of middels Motiv Managed Services. U kunt eveneens een servicecontract afsluiten voor het beheer van uw Blue Coat secure webgateway door onze specialisten.

Deel Blue Coat Systems!

Neem contact op met

Simon-van-den-Bos-NEW

Simon van den Bos

Product Manager

Web security | Anti-DDoS | Application Delivery Control

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail