Darktrace

Darktrace

Darktrace is een innovatieve IT security speler op het vlak van Advanced Anomaly Detection. Het Engelse bedrijf heeft sinds haar ontstaan in 2013 al vele awards en eervolle vermeldingen gewonnen waaronder Gartner 2015 Cool Vendor en Bloomberg Business Innovators 2016.

Met een unieke combinatie aan expertise in wiskunde, software en security intel levert Darktrace ’s werelds eerste Enterprise Immune System. Deze oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om cyberdreigingen in een zeer vroeg stadium te detecteren en zich ertegen te verdedigen voordat ze echt gevaarlijk worden.

Enterprise Immune System en Threat Visualizer

Het vlaggenschip van Darktrace is het zogeheten Enterprise Immune System dat is gebaseerd op geavanceerde machine learning en wiskundige modellen. Dit stelt de oplossing in staat om zonder signatures aanvallen te detecteren die nog nooit eerder gezien zijn. Het stelt namelijk een uitgebreide baseline van normaal gedrag samen van de systemen en gebruikers die via het netwerk van een organisatie communiceren. Afwijkingen van deze baseline worden via een prioriteit en risicoscore voorzien. Ze kunnen uitgebreid onderzocht worden via de bijgeleverde Threat Visualizer. Het Enterprise Immune System detecteert op passieve wijze het netwerkverkeer. Er wordt geen data naar de cloud gestuurd.

Motiv als partner

Motiv is partner van Darktrace. Motiv levert de betreffende technologie, de support, professional services en de managed security dienst Motiv Advanced Threat Detection. In het laatste geval beheren, tunen en analyseren de security experts in het Motiv Security Operations Center (SOC) de alerts. Zij adviseren klanten over de beste wijze van incident response. Bovendien kan er indien gewenst ook incident response dienstverlening worden aangeboden.

Neem contact op met

Gerard-Klop

Gerard Klop

Product Manager

Cyberdreigingen | Security Management

+31 30 68 77 007

Neem contact op per e-mail