Qiy

Qiy

Qiy is een onafhankelijke, veilige en intelligente digitale omgeving.

Wat is Qiy?

Wat zou er gebeuren als jij zelf de beschikking zou hebben over al je persoonlijke gegevens? En wat gebeurt er als die gegevens slim met elkaar gecombineerd kunnen worden? Qiy is een digitale omgeving voor iedereen. Jouw onafhankelijke, veilige en intelligente digitale domein, waar je zolang als je wilt controle krijgt over je eigen gegevens. 
   
Je kunt in je Qiy zowel je eigen persoonlijke gegevens opslaan als over data beschikken van voor jou relevante bedrijven en organisaties. Afhankelijk van de mogelijkheden van de data leverende partij krijg je toegang tot je data die bij de aanbieder bewaard blijft of krijg je een kopie van je data.

Qiy Foundation

De Qiy Foundation is 100% eigenaar van Qiy. De Qiy Foundation is een onafhankelijke organisatie die een infrastructuur ontwikkeld heeft waar jouw persoonlijke Qiy domein deel van uitmaakt. Deze infrastructuur wordt het Qiy Trust Framework genoemd. 

De Qiy Foundation voert op internationaal niveau beheer en toezicht uit op de invoering en het gebruik van het Qiy Trust Framework, de werkwijze en de gehanteerde methoden. Alle partijen houden zich aan de spelregels die opgesteld zijn door de Qiy Foundation. De Qiy Foundation wordt op haar beurt ook weer gecontroleerd door een Raad van Toezicht. In deze raad nemen mensen plaats die een maatschappelijke rol vervullen. Heeft u interesse om een van de deelnemende organisaties te zijn? Join now!

Motiv en de samenwerking met Qiy

Motiv ICT Security en Qiy slaan de handen ineen om mensen de regie over hun eigen data weer terug te geven en organisaties een veilige toegang te bieden tot actuele gegevens. Als onderdeel van de samenwerking levert Motiv integratiediensten aan organisaties die gebruik willen maken van het Qiy Trust Framework, een infrastructuur die wordt aangeboden door Digital Me. 

Als ICT-securityspecialist helpt Motiv bedrijven en overheden bij het aansluiten op het Trust Framework zoals Digital Me dat conform de spelregels van de Qiy Foundation heeft geïmplementeerd. Door een koppeling aan te brengen ontstaat een beveiligde toegang tot de actuele gegevens die het individu zelf beschikbaar stelt.
 
“De betrouwbaarheid van gegevens is voor veel directies een hoofdpijndossier”, stelt Aksel Dorèl, CEO van Motiv. “Hoe kun je klantgegevens actueel houden zonder dat deze achter de rug van de klant om verzameld en gecontroleerd worden? En hoe kunnen organisaties voldoen aan de vraag van de klant om hun data veilig en gecontroleerd ter beschikking te stellen aan organisaties of aan derden? Digital Me biedt hier met het Qiy Trust Framework een adequate oplossing voor.”

Dappre

Icoon DappreDappre is dé veilige en privacy vriendelijke app waarmee je eenvoudig relaties aan kunt gaan met personen en bedrijven die jij kent door elkaars QR code te scannen. Door Dappre te gebruiken, kun je je abonneren op gegevens die de ander - zowel zakelijk als privé – wil vrijgeven. Het adresboek is zo altijd up-to-date, want iedereen hoeft alleen nog zijn eigen kaartje bij te houden. Wijzigingen worden direct bij iedereen in het eigen netwerk doorgevoerd. Klik hier om de Dappre-app te downloaden >>

Meer weten over Qiy?

Lees het persbericht over de samenwerking of neem contact op met Ton Mooren, Financieel Directeur van Motiv.

Neem contact op met

Erik Delfgaauw 314x

Erik Delfgaauw

Product Manager

Next Generation Firewall | Veilig Telewerken | Sterke Authenticatie

+31 30 6877 007

Neem contact op per e-mail