Referenties

Drechtsteden

Drechtsteden heeft in 2009 Motiv Managed Security Services (Motiv MSS) geselecteerd als basis voor zijn netwerkbeveiliging. Motiv MSS levert en neemt sindsdien het beheer van het Centrale Externe Koppelvlak (CEK) voor haar rekening.

Dit is de beveiligingsomgeving tussen het publieke netwerk (internet) en de regionale infrastructuur DrechtNet; de interne netwerkinfrastructuur van de zes bij Drechtsteden aangesloten gemeentes en regio Zuid Holland Zuid. Motiv MSS voorziet in netwerkbeveiliging plus maatregelen voor verantwoord gebruik van internet en e-mailbeveiliging (spam, virusfilters en virusuitbraakfilters). Motiv en Drechtsteden zijn een contractduur van vijf jaar overeengekomen. MSS valt onder Security-as-a-Service.

“De keuze voor het CEK was een strategische”, zegt Vincent van den Berg, directeur SCD van Drechtsteden. “We beschikken hiermee over één set van beveiligingsmaatregelen voor alle deelnemende gemeentes. Dit leidt tot een betere beveiliging tegen lagere kosten in vergelijking tot een oplossing per gemeente. Ook de keuze voor Motiv Managed Security Services was strategisch. We kunnen er nu op rekenen dat het CEK altijd up-to-date is en daarmee is Drechtsteden gewaarborgd van de continuïteit voor toegang tot Internet, zonder dat we daar zelf veel IT-capaciteit voor moeten vrijmaken.”

“We zijn zeer verheugd met de keuze van de Drechtsteden voor Motiv“, zegt Bastiaan Bakker, Business Development Manager bij Motiv. “Motiv heeft inmiddels een groot aantal referenties op het gebied van Managed Security Services bij lokale overheden, waaronder bij de gemeente Amstelveen. Met deze opdracht bij Drechtsteden verstevigen we onze positie op het gebied van ICT-beveiliging in de Nederlandse gemeentelijke markt. Deze overeenkomst onderstreept ook de voordelen van Motiv Managed Security Services. Doordat een partij het beheer en onderhoud van de beveiliging aan Motiv uitbesteedt, wordt interne capaciteit vrijgemaakt voor kerntaken van de gemeenten. Bovendien beschikt Motiv over één centraal beheerplatform voor alle oplossingen van Motiv Security Services. Op die manier kunnen we een uitstekende kwaliteit leveren tegen een vaste prijs.”

Het nieuw te ontwikkelen CEK gaat voldoen aan voorschriften als baseline informatiebeveiliging Drechtsteden en de interne Gedragscode internet- en e-mailgebruik Dordrecht. Het past binnen de GEMeentelijke Model Architectuur (GEMMA) en Nederlandse OverheidsReferentieArchitectuur (NORA).

Over Drechtsteden

De Drechtsteden bestaat uit zes gemeenten die samen een aaneengesloten stedelijk gebied vormen aan de zuidrand van de Randstad. Samen vormen Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht de Drechtsteden. Het Service Centrum Drechtsteden (SCD) van Drechtsteden is 1 april gestart met het leveren van ondersteunende diensten aan de aangesloten gemeentes. Meer informatie over Drechtsteden staat op www.drechtsteden.nl/