Referenties

Gemeente Houten: mSafe is onze Houtense cloud

Dit interview met Piet Woudt, Senior Security Informatiemanagement bij gemeente Houten, is verschenen in de voorjaarseditie 2014 van het Motivator Magazine

Het werken voor een gemeente betekent ook het vertrouwelijk omgaan met informatie, zoals de gegevens van burgers. "En daar passen geen toepassingen zoals Dropbox en WeTransfer bij", vindt Piet Woudt, Senior Security Informatiemanagement bij gemeente Houten. De gemeente  vond voor het uitwisselen van vertrouwelijke documenten een alternatief in Motiv mSafe.

Houtense cloud

Met de ingebruikname van mSafe zijn diensten als Dropbox en WeTransfer verleden tijd binnen de gemeente Houten. “Maar daar was ons Informatiebeveiligingsplan eigenlijk al duidelijk over”, zegt Woudt. “Daarin staat letterlijk: ‘Dropbox en soortgelijke oplossingen zijn niet toegestaan. Indien daar behoefte aan is, kan daarvoor een Houtense cloud worden opgezet.’ Nu huren we een soort van Houtense cloud. We hebben Dropbox overigens niet geblokkeerd. Zowel onze medewerkers als de raadsleden hebben een eigen verantwoordelijkheid, en daar moet je op kunnen vertrouwen."